osb platen 9 mm te koop 122 bij 244 8,99

osb platen 9 mm te koop 122 bij 244 8,99 goedkoopste

woodstock

woodstock

osb platen 9 mm te koop 122 bij 244 8,99 goedkoopste

OSB PLATEN 9 MM DIK 122 BIJ 244 9 euro goedkoopste zijn over van klus

KLIK HIER

Korteweg 1 Heerhugowaard bellen overdag naar 06-18625030 of naar 06-51562712
BRENGEN IS 20 euro per uur en 19 cent km in overleg met 0226456041

kijk op de andere advertenie voor meer !

We zijn ook uw specialist voor (Beton) vloeren schilderwerk, timmerwerkzaamheden en onderhoud .(aangesloten bij pak een vakman)

Bel rob 06-51663862

We voeren alle mogelijke klussen uit , timmerwerkzaamheden en onderhoudsklussen uit, zowel binnen en buiten het huis. We hechten veel belang aan kwaliteit en werken daarom uitsluitend met hoogwaardige producten en vakmensen. Alleen zo bent u verzekerd van een goed eindresultaat.

osb platen 9 mm te koop 122 bij 144 8,99 goedkoopste

osb platen 9 mm te koop 122 bij 144 8,99 goedkoopste

De laatste jaren is er nogal wat veranderd in het gebruik van samengeperst hout. Het vrijlaten van formaldehyde en het hoge energieverbruik bij het persen, hebben spaanplaat en mulitplex platen geen goed gedaan. Daarvoor in de plaats gebruikt men nu de zogenaamde OSB staat voor Oriented Strand Board ofwel een plaat die gemaakt is van te voren bepaalde schilfers hout, die met een bindmiddel zijn geperst. Mede daardoor is het product volledig te recyclen.

De voordelen van OSB plaat
OSB plaat heeft nogal wat voordelen. Om mee te beginnen verbruikt men beduidend minder energie om de platen te persen. Ook kan men op een andere manier met hout werken. Dat komt het milieu ten goede. Een ander voordeel dat is dat de bekende platen een veel lager isolatierendement hadden. Dit ligt bij OSB bij 80-90%, ofwel meer dan twee maal hoger. Door dat hoge rendement is er minder hout nodig bij de productie. OSB hout kunt u overal voor gebruiken. Ook als ondervloer bij parket of laminaat. De platen hebben een dikte tussen 6 en 25 mm, al naar gelang waarvoor ze gebruikt worden.
Het enige nadeel van OSB platen is dat ze hydroscopisch zijn. Dat betekent dat ze vocht aantrekken en opnemen. Dat is belangrijk om te weten wanneer u OSB hout wilt gebruiken, want zowel bij het transport als bij de opslag moeten d eplaten tegen regen en vocht beschermd worden om te voorkomen dat het hout vervormd. Dit is overigens een veel voorkomend probleem bij alle samengeperste platen die -nog- niet geïmpregneerd zijn. Voor buitengebruik wordt dan ook en impregneren en beitsen aanbevolen, zodat de plaat jarenlang zonder problemen zijn werk kan doen.

Wanneer kan ik OSB gebruiken?
Bij het gebruik van hout gelden altijd een paar regels.
1. Waar wilt u het hout gebruiken. Binnen of buiten? Op een plek waar het droog is of vochtig?
2. Waarvoor wilt u het hout gebruiken? Gebruikt u het voor een vloer dan is de belasting natuurlijk hoger dan wanneer u zelf een kast gaat maken.
3. Worden er schroeven ingedraaid of worden ze gespijkerd gelegd? Hier zijn de mechanische eigenschappen die het hout moet hebben van belang. osb platen 9 mm te koop 122 bij 244 8,99
Voor OSB platen gelden over het algemeen als norm de cijfers 1 tot en met 4, waarbij 4 het beste bestand is tegen vocht en 1 het beste tegen droogte. OSB platen dienen te voldoen aan de EN300 norm. Deze platen worden ook veel in de bouw gebruikt, mede vanwege hun groot belastingvermogen en de elasticiteit.osb platen 9 mm te koop 122 bij 144 8,99 de goedkoopste in

Verantwoord hout
OSB platen worden gemaakt van hout met het FSC keurmerk, verantwoord hout dus. Wanneer u OSB platen wilt kopen dan zijn ze over het algemeen verkrijgbaar in een pakket. Het is meewerkend materiaal dat zich goed laat boren, spijkeren frezen, zagen of groeven. De plaat splijt bij gebruik van goed materiaal niet. Tot op een afstand van ongeveer 10 centimeter vanaf de zijkant kan de plaat bewerkt worden. Dankzij de hoge stijfheid is het voor vloeroppervlakten goed te gebruiken. Het ondersteunt het egaliseren van de vloer.osb platen 9 mm te koop 122 bij 244 8,99
Doordat u de platen ook makkelijk kunt verven, beitsen of lakken, kunt u ze ook gebruiken om meubels te maken. Ze zijn zoals gezegd makkelijk in het verwerken en kunnen heel wat verdragen. Als draagplanken, zoals boekenrekken of keukenplanken zijn ze daarom eveneens uitermate geschikt.

de goedkoopste in osb platen 9 mm te koop 122 bij 244 8,99

Onbekend
Alhoewel OSB geen nieuw product is, is het toch nog relatief onbekend. Jammer, want het product biedt heel veel toepassingsmogelijkheden. Voor een eenvoudige klus, maar evenzeer bij een grote verbouwing. Een paar voorbeelden te geven waarvoor u OSB platen kunt gebruiken; I-profielen, vloeren, daken, prefab, schutting, tuinhuisjes, zolderinrichting, verpakking en nog heel wat andere mogelijkheden. Dit veelzijdige product is ook nog goedkoper dan de osb platen 9 mm te koop 122 bij 244 8,99
OSB platen lenen zich prima voor de verbouwing van de zolder, van een gewone zolder met kieren nu, naar een prima geïsoleerde leefruimte. OSB past prima in een isolatiesysteem, mede doordat het tweezijdig gebruikt kan worden. Aan de ene kant als dakspanten en aan de andere kant om glaswol of andere isolatiemateriaal vast te maken. OSB is een kwaliteitsproduct dat ook gekenmerkt wordt als plyhout. Voor meer informatie wat betreft het gebruik in constructies kunnen we u verwijzen naar richtlijn EN 13986 voor wat betreft elasticiteit en belastbaarheid. Mocht u vragen hebben over OSB hout of twijfelt u over een toepassingsmogelijkheid dan kunt u gerust contact met ons opnemen.
Wij leveren uw bij u thuis af. Natuurlijk kunt u ook bij ons de andere benodigde materialen bestellen. We nodigen u graag uit onze webshop te bezoeken. De bouwmaterialen, zoals de OSB platen bieden we tegen zeer scherpe prijzen aan. Hebt u vragen of wilt u graag informatie, neemt u dan met ons op. We helpen en adviseren u graag.

de goedkoopste in osb platen 9 mm te koop 122 bij 244 8,99

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *