Stucadoor Heerhugowaard Hoorn

Stucadoor Heerhugowaard Hoorn

085-4846144  06-27379838 vraag naar rene geretisen

Stucadoor Heerhugowaard Hoorn

Stucadoor nodig in Heerhugowaard of Hoorn

wij zijn het goedkoopste

Stucadoor Heerhugowaard Hoorn

Stucadoor Heerhugowaard Hoorn

Stucadoor Heerhugowaard Hoorn ool Alkmaar wij zijn het goedkoopste in Stucadoor Heerhugowaard Hoorn ook schilderwerk sausen timmerwerk elktra

 

Super strak stucadoors werk maken wij

ook decoratief voor badkamers

Stucadoor Heerhugowaard Hoorn

Stucadoor Heerhugowaard Hoorn

Stucadoor Heerhugowaard Hoorn

Stucadoor Heerhugowaard Hoorn

 

Synoniemen van stukadoor

Puzzelomschrijvingen van stukadoor in het puzzelwoordenboek:

Een stukadoor of stucwerker is een vakman die een afwerklaag van specie (of mortel) of gips aanbrengt op muren en plafonds. Dit kan dienen als bescherming of alleen ter verfraaiing. De afwerklaag kan bestaan uit pleister of specie van uiteenlopende samenstelling.

Een stukadoor heeft de beschikking over de volgende gereedschappen om tot goed werk te komen:

Vloerplakspaan
Een vloerplakspaan is een rechthoekig stuk platstaal, hierop zit een klein beugeltje gelast waarop het handvat zit bevestigd. De vloerplakspaan wordt zowel gebruikt om vloeren aan te strijken als om wanden en dergelijke gla te maken.

Rubber schuurbord
Met een rubber schuurbord wordt net als met een glad houten bord, muren glad gestreken. Met dit verschil dat door de rubberlaag een speciaal effect wordt verkegen. Stukadoorstroffel Een stukadoortroffel is eigenlijk een hulpgereedschap en wordt gebruikt om de aangemaakte specie op het raapbord te doen. De troffel bestaat uit een trapezium vormig stuk plaatstaal waar een stukje staal is opgelast (arend) of aangesmeed dat onder een hoek van 90 graden is omgezet, hierop zit het handvat vast.

Paleerijzer
Een paleerijzer is een gereedschap dat wordt gebruikt voor het fijnere stucwerk. Het paleerijzer bestaat uit een stukje rond staal dat aan het ene uiteinde een platte punt heeft, als bij een schroevendraaier. De andere kant heeft ook een platte punt, maar loopt tevens spits toe. Zo kunnen verschillende handelingen met hetzelfde gereedschap worden uitgevoerd.

Houten spaan
De houten spaan wordt gebruikt om de gipsspecie of kalk en gips pleisterspecie op de muur aan te brengen. Dit opbrengen wordt ook wel witpleisteren genoemd. De houten spaan bestaat uit een rechthoekige plank met aan een kan in het midden een handvat bevestigd.

Raapspaan
Een raapspaan is een stalen spaan dat uit een rechthoekig stuk plaatstaal bestaat met een ijzeren strip die onder een hoek van 90 graden is gelast, hierop zit het handvat vast. Een raapspaan wordt gebruikt zoals de naam al aangeeft voor het berapen van muren.

Spackmes
Een spackmes is een rechthoekig metalen blad met op de brede kant een handvat, hiermee kunnen muren gepleisterd worden.

Rei
Een rei is een langwerpig stuk aluminium of hout dat wordt gebruikt om muren die gesmeerd zijn vlak te trekken. De rei voor gips is gemaakt van aluminium en de rei voor kalkspecie of kalkmortel is van hout.

Een stukadoor verwerkt verschillende soorten gips; de belangrijkste hiervan zijn:

* Knauf Mp75: Kan handmatig en machinaal verwerkt worden.
* Knauf Goldband: Enkel handmatig mits de verwerkingstijd ook minder lang is.
* Knauf Snelband: Wordt meestal door de electriëns gebruikt om bekabeling snel en handig vast te kleven.
* Gyproc LP33XPlus: 100% natuurproduct, handmatig en machinaal verwerkbaar.

Gips spuitmachines:
* PFT G5
* PFT G4
* PFT Monojet

Stukadoorsbedrijven houden zich bezig met de volgende werkzaamheden.
* Glad stucwerk
* Sierpleisters aanbrengen
* Schuurwerk aanbrengen
* Lijsten en ornamenten aanbrengen

Glad stucwerk of glad Pleisteren
Pleister of pleistermortel is een laag mortel van enkele millimeters tot enkele centimeters dik, in hoofdzaak bestaande uit kalk soms met zand en andere toeslagen vermengd, aangebracht op een muur, gewelf of plafond. Het doel van het pleisteren of stucadoren is om muren vlak af te werken, zodat deze later kunnen behangen of gesausd. Andere woorden voor pleister: kalk, witkalk, muurkalk, plaaster, pleistermortel, pleisterkalk, stuc, witsel. Door pleisterwerk wordt soms ook zand gedaan. Het wordt dan enigszins korrelig van structuur. Dit type muren wordt daarna afgewerkt met verf. Dit is vaak gespecialiseerd werk waar stukadoors een vakmannen voor nodig zijn.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *